Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Bror Gunnar Jansson: Cancer

2023.03.09.

A svéd Bror Gunnar Jansson, aki többek közt apai vonalról hozza nem csak a zenekarosdival, de a blues-zal való zsonglőrködési késztetést is, Faceless Evil, Nameless Fear című ötödik albumán úgy rendesen rálép a fuzz-pedálra, bár ez szinte csak bónusz, Bror hangjának hevülete önmagában is teljes kör.  Ezzel a pszichedelikus blues-zal többek közt olyan erős képiséget és történetiséget is magára húzott a jelek szerint, ami nem feltétlenül jön át csak a dalszövegekből, a Cancer című szám kisfilmjében a rák halál-entitásának súlya alatt az emberi ébredés kerül fókuszba: az elveszett és megtalált gyermekkor, a magunkkal cipelt és elengedésre váró terhek és életminőségek gyönyörű tablóvá szélesednek, „Ó idő, kifutsz az időből.”

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram