Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Blaudzun: Lonely City Exit Wounds

2022.01.24.

Johannes Sigmond holland dalos különböző indie bandák után 2006-ban kezdett szólópályába Baludzun néven (egy kevéssé ismert dán kerékpáros után), és hamar kialakította máig meghatározó szerzői metódusát hangzásban, hangszerelésben és dallamvilágban, miközben az életmű mégsem tűnik statikusnak. Akad ebben csipetnyi pszichedélia, mindennemű folkos ráhatás, nem kevés pitypang-pop, lelazultnak álcázott fájdalomkezelés, de az édes-sós dallamok a legszembeötlőbbek. Az első felvételeket éjjeli vezetéshez szánta, aztán beindult a koncertezés, felállt a kísérőbanda, eljutottak a nagy fesztiválokig és a tengerentúlra is a Benelux turnék után, majd jöttek jobbnál jobb albumok, egy-két közepesebb is, de most az újjal mintha best ofot raktak volna össze. Minden szinten csúcsmű.

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram