Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Bill Callahan, Bonnie Prince Billy: Blind Date Party

2021.12.20.

Még 2021 júniusában, az egyik első Check&Choice poszthoz gyűjtöttem össze egy 19 videóból álló csokrot, az alábbi szöveggel:
"Az elmúlt közel egy év egyik legérdekesebb dalnoki együttműködése két tekintélyes zenei múlttal bíró amerikai énekes-dalszerző, Bill Callahan és Bonnie 'Prince' Billy műhelyében zajlott. A Covid-időszak alatt, havonta akár többször is, közös stúdiózásra hívtak zenészeket, s a különböző formációkkal egyre-másra adták ki az izgalmas feldolgozásokat, többek között Leonard Cohen-, Lou Reed-, Iggy Pop-, Robert Wyatt- és Steely Dan-átiratokat. A felvételek ugyan külön-külön jelentek meg, a végül összesen 19 számra dagadó műsor így egyben jócskán kiad egy teljes konceptlemezt. Ráadásul egy kivételével mindegyikhez készült videó is."
Nos, kis fáziskéséssel ugyan, de ezek szerint a szerzőknek is eszébe jutott, hogy ez a másfél órányira dagadó zene, így egyben is megér jó pár misét. Nem másolom újra ide az összes videót, legyen elég az első két dal kedvcsinálónak, csupán annyival egészíteném ki a mondandómat, hogy tisztában vagyok vele, mennyire megfeküdheti a gyomrát az átlag zenehallgatónak, ha egy albumon belül, kvázi egyszerre kell megemésszen egy Cat Stevens- (Yusuf Islam) és egy Billie Eilish-feldolgozást, nem beszélve a lemezen található jókora stíluskavalkádról, vagy a megszokott zenei formáktól való gyakori, merész elrugaszkodásról. Mégis, függetlenül attól, hogy bírod-e Billt és Billy-t, azért az már önmagában is elég szép teljesítmény, hogy ennyi különféle muzsikát összegyúrnak. Mert ez a fránya közös nevező egyébként nagyon ránk fér.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram