Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Ben LaMar Gay: Oh Great Be the Lake

2021.10.11.

Az egyik legnagyobb európai jazzügynökség vezetője, aki évente közel 90 amerikai turnét szervez az öreg kontinensen, pár hete újságolta, hogy sikerült leszerződtetnie a tengerentúli jazz egyik legérdekesebb, legkreatívabb figuráját.
Nos, az alapból fúvós és billentyűs hangszereken játszó Ben LaMar Gay-t eddig se lehetett kategorizálni, maximum annyi tűnt biztonsággal kimondhatónak, hogy meglehetősen kísérleti zenét játszik (illusztrációként lásd a két alsó videót).
A most készülő új lemezéhez megjelent eddigi két klip valószínűleg még jobban feladja a leckét a zenei megmondóknak: ez meg vajon micsoda?
Mert jazznek, főképpen avantgárd jazznek meg aztán végképp nem hívnám, LaMar Gay konkrétan közérthető dallamokat énekel, soulos kórusok jelennek meg itt-ott a háttérben, kétség kívül az eddigi legpopulárisabb anyaga. Nekem ugyancsak bejövős.

Időközben kijött a harmadik single:

Lehet például, hogy eddig nem volt ötleted, kit kellene felkérni nyitható híd avatására muzsikálni.

Vagy akár háztetős koncertre csengettyűzni.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram