Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Bastien Keb: Organ Recital

2022.12.16.

2015 óta a negyedik lemeze a londoni énekes-multiinstrumentalista Bastien Kebnek. Az Organ Recital album fele minőségi, ám átlagos downtempós, filmzenés, instrumentális felvételekből áll, a másik fele a számomra érdekesebb kamara-soul és -funk. (Kiadója, a Gearbox pedig jellemzően jazzre fókuszál.) Az utóbbi csokorba tartozó énekes számok a szerző szerint leginkább egy késő éjjeli, álombeli utazásra hajaznak, töredékes emlékképekkel, beszélgetés-foszlányokkal, ambientes hangulatokkal.
A lemezajánlóban találtam: "Keb fantáziavilágában egérutat nyerhetünk a magány elől, eltűnik az önbizalomhiány, a mindennapi élet apró történései áthatolnak a valóság repedésein: egy harmonikusan megszólaló távoli kocsiriasztó, az éjszakai busz utasának fejhallgatójából kiszűrődő zene, a lyukas tetőn becsepegő eső, vagy egy elhaladó mentőautó halkuló szirénája".
Keb kitekert, pszichedelikus hálószoba-balladái a mostani 'eerie-soul' szívmelengető darabjai, bár tenne még a tűzre.

Bastien Keb aka Seb Jones

Két klip az előző lemezről (The Killing of Eugene Peeps, 2020).

Címkék: 
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram