Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Arppa: Valeria

2023.03.17.

A finn indie-banda bármiféle külső bemondás nélkül, csak ezzel a soulos-rockandrollos-pszichedelikus-popos, egészen buborékfinomságúra hangszerelt és ironikus szószokba csavart muzsikájával ott van az effélék világélvonalában, amihez tényleg semmi mást nem kellett tennie Arppa-éknak, csak ön-azonos módon görgetni dalról dalra és lemezről lemezre azt a csodát, amit valahogy sikerült úgy kipiszkálni magukból, hogy hermetikusan egybeérve és zenekari formát öltve segít jobban megérteni a természetesség fogalmát.

Harmadik nagylemezükön is ugyanazzal a producerrel dolgoztak, ha már bevált a recept korábban is, de most néhány plusz muzsikus is képbe került: „tehetséges zenészeket kértem fel vendégnek, akik véleményem szerint véletlenszerűséget hoztak bele, azt is akartam, hogy bizonyos dalok első menetei kerüljenek az albumra” – kommentálta Arppa.

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2024
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram