Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Alpha Steppa & Awa Fall: What a Joy

2023.04.24.

A duó mondhatni a tudatos dub-iskolát járta ki, Alpha Steppa a digi-dubon belül is az Alpha & Omega köreiből nőtt ki, a formai és tartalmi vonatkozásokon kívül még családi/rokoni értelemben is; Awa Fall énekesnő pedig már szintén tényezőnek számít a színtéren, odaadó lelkesültségével, bársonyos és mélyebb tónusú hangjával, a felvállalt témák természetes hangvételű kibontásával egyaránt. Társadalmi-politikai kérdések, egyenlőtlenségek, elvándorlás, környezetvédelem, éghajlati krízis a fősodor, de azért a személyes vonatkozások sem maradnak ki: a romantika, az önszeretet és az isteni vezetettség. Steppa ambient terekbe mélyfúrt basszusai és a dub-reggae örökérvényű lüktetése Awa hangjával és vonzó előadásmódjával ritka jó kombináció, (12 énekes dalt és ugyanennyi dub-verziót sorjázó) debütálásukat be is írhatjuk a műfaj csúcslemezei közé.

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2024
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram