Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

African Head Charge: A Trip To Bolgatanga

2023.08.04.

Az African Head Charge életművének javarésze a legendás On-U Sound kiadó égisze alatt zajlott Adrian Sherwood producerségével (többek közt olyan zenészek közreműködésével, mint a most is beugró Skip McDonald, Doug Wimbish, Ghetto Priest), így adódik a kérdés, a nyolcvanas éve óta aktív banda képes-e még a korai időszak kreatív, izgalmas, drámákkal teli zeneiségének és hangzásainak továbbvitelére, vagy valami másról van szó? Például 12 évvel az előző sorlemez után? Ez is, az is, mondhatni csiki-csuki a dolog, mert akadnak itt kísérletező kedvű apróságok szellősre kevert dub-effektezéssel éppúgy, mint afro-reggae dallammézezések, és persze végigvonul a mindig is védjegynek számító kézi ütős-kavalkád, afféle trükkös ritmusokkal, amiket csak a zenekarvezető, Bonjo Iyabinghi Noah képes ilyen leheletfinoman görgetni. És bár néha még hosszabban is elhallgatnék egy-egy pszichedelikusabb dalt a vele álmodás kellő kifutása végett, így is meglepetésalbum lett, jelezve, hogy még mindig nagy szükségünk van erre a káprázatos és semmi máshoz nem hasonlító muzsikára.

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram