Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Adrianne Lenker

2021.11.06.

Nem érzem tisztemnek, hogy bő lére eresztve mutassam be az indie szcéna olyan sztárzenekarát, mint a Big Thief, biográfiájuk könnyen elérhető. De ha már Jaimie Branch kapcsán előjött, hogy mi a punk manapság, akkor muszáj idecitálnom egy másik kedvenc 'punkhölgyet', a fent nevezett kvartett énekes-gitárosát, Adrianne Lenkert. És nem azért, mert fogatlan, szakadt trikós, vagy éppen patakban-mosdós nomád, nem. Még attól sem lesz punk, hogy megveszekedetten, ordítva zúz bandájával, mint az egyik alábbi stúdiófelvételen (kontrasztként lásd rögtön az első törékeny-folkos-sírós zenekari koncertrészletét), a tetkói hidegen hagynak, meleg volta meg végképp. De ebből a szempontból a sok "érdekes" körítés is önmagában érdektelen, például hogy szólóban tolja a prérin (vonaglós-táncikálós klipjét ugyanitt forgatta), erdőközepi kajibában stúdiózik, lepukkant lakókocsiban zenél. Szóval mindez akár lehet tök mindegy, punk's not dead. Talán mert Lenker szíve nem alkuszik.

Lenker gitáros társa, Buck Meek is komázza a lakókocsikat:

Négy szám jött ki eddig a készülő új Big Thief-lemezről, ez a favorit:

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2024
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram